Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 1 EUR (1%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Bătrîn fără minte Expert
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Calare pe măgar
    Posts
    1,554
    Posts Thanks / Likes

    Default Covrigi mari cu sare si pufosi

    mia venit pofta de covrigi deaia mari si moi la mijloc
    stie cineva cum se fac ?
    e vorba de un cuptor foarte incins ca sa iasa moi la mijloc ?
    nu se manica cu sateliti dar poate careva stie cum se coc
    mersi

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    American Samoa
    Posts
    696
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hohooooo nene mi-ai adus aminte de covrigaria de la Spitalul Brancovenesc (demolat de vreo 30 de ani)...era o tanti grasa si unsuroasa care facea niste covrigi minunati cu mac mult si sare grunjoasa, fierbintzi de nu puteai sa-i tzii in mana ehee vremuri demult apuse...de cand n-am mai mancat covrigi...daca aflii baga aici retzeta. Chiar zile trecute vb cu un coleg incercand sa ne aducem aminte de cuvinte obsolate de ani buni cum ar fi....creion chimic, sugativa, indigo (se mai foloseste la consulatele Romaniei...ahaaaaaha), "rotring", letraset, sablon,...deh...amintri de dinozaur, si cand te gandesti ca totul a pornit de la covrigii lui cartof

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    Pierdut in America
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu miam adus aminte de covrigaria de la mitropolie dupa care bagam niste halbe de bere visavis.

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    American Samoa
    Posts
    696
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asha...de aia ziceam si eu...de la piciorul mitropoliei pe stanga..ehee ce vremuri..ne-am boshorogit nea laurentiule...

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..... Milky Way Galaxy
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yo3gjc View Post
    hohooooo nene mi-ai adus aminte de covrigaria de la Spitalul Brancovenesc (demolat de vreo 30 de ani)...era o tanti grasa si unsuroasa care facea niste covrigi minunati cu mac mult si sare grunjoasa, fierbintzi de nu puteai sa-i tzii in mana ehee vremuri demult apuse...de cand n-am mai mancat covrigi...daca aflii baga aici retzeta. Chiar zile trecute vb cu un coleg incercand sa ne aducem aminte de cuvinte obsolate de ani buni cum ar fi....creion chimic, sugativa, indigo (se mai foloseste la consulatele Romaniei...ahaaaaaha), "rotring", letraset, sablon,...deh...amintri de dinozaur, si cand te gandesti ca totul a pornit de la covrigii lui cartof
    ................pai ar mai fi de adaugat dupa ...creion chimic,sugativa,indigo........o radiera, raportor, echer, liniar,compas, traforas, acorele si de ce nu "plastelina" desi plastelina se gaseste din belsiug prin Parlamentul Romanieii,,,,,,,,,adica multi parlamentarii par facuti din plastilina.........cit despre "tanti aia grasa si unsuroasa" care facea covrigi aia cu mac si sare ,sint linistit ....m`am uitat in cartea de munca al soacrami si nu scrie nicaieri ca ar sti sa faca covrigii
    Last edited by Vegas-24; 17th February 2008 at 06:01.
    Pub Member / Supporter

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ia .gata la gatit cu voi..

    500g faina un praf de sare, o nuca de drojdie o lingura de zahar si apa calduta cat cuprinde ptr framintat. Se lasa sa creasca 20 de minute apoi se fac covrigi se lasa inca 5 minute apoi se pun in apa fierbinte(care fierbe pe aragaz) 2 minute se scot de acolo si se dau la copt presarati cu sare si mac. Se coc 20 de minute la foc potrivit. Pofta Buna

    sau

    Durata: 1 ora
    Complexitate: Medie
    Ingrediente: 1 kg faina, 250 gr untura, 1 lingurita sare, drojdie cat o nuca, 400 gr apa, sare mare

    Mod de preparare:

    Se amesteca faina cu toate ingredientele si se framinta bine! Aluatul obtinut se da la rece pentru cateva ore!
    Din aluat se fac bastonase si se impletesc sub forma de covrigi (ca cei din comert). Se pune o oala cu apa pe foc si cand incepe sa fiarba punem cate un covrig sau doi in apa si cand se ridica la suprafata se scot si se pun intr-o tava.
    Presaram peste ei sare mare amestecata cu faina si putina apa se dau la cuptor pentru 15 min, la 200 gr C.

    cind sunt gata eu trebuie sai testez..

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hai ca mai pun o reteta tot cama asa dar shi cu lapte.. ca sa aveti ce da la neveste de treaba..

    Ingrediente:
    10g de sare ( 2lingurite de sare)
    1 lingura de zahar
    300 ml de lapte cald
    115g de unt (un baton de unt) topit in laptele cald
    550-600 g faina
    7g de drojdie uscata obisnuita (la mine masoara doar 3 linguite) in putina apa calduta..
    drojdia se dizolva in apa calduta.
    se incalzeste laptele cu untul..
    shi se face coca..
    modul de preparare e la fel..ca celalalt..

    mama da buni mai sunt...

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    American Samoa
    Posts
    696
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vegas...de mult n-am mai ras cu asa pofta, ce misto ar fi la un moment dat sa ne strangem toti la o BR...ar iesi un chef pe cinste...din pacat distanta ne omoara btw...soacra...un amic de-al meu ii zicea "bigudioasa" ). Multzam la patrunjel pentru info...btw cine vrea seminte de leusteam sa dea de veste ca am un stoc generos

  9. #9
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce magari . Mi-ati facut o pofta ..... De ciuda am luat un mar .....

    Pfai ce buni ar fi niste covrigi sau un kirty kolacs ...

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Ce magari . Mi-ati facut o pofta ..... De ciuda am luat un mar .....

    Pfai ce buni ar fi niste covrigi sau un kirty kolacs ...

    manci mar shi te gindesti la covrigi..
    da reteta la muhere sa fac..daca nu ii zici ca divortezi..ha ha ...

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    394
    Posts Thanks / Likes

    Default covrigi

    iata si primele rezultate! nam gasit mac prin propiere dar sunt super buni si cu susan.


    http://www.megaupload.com/?d=9Z9J1NI5



    cum se face sa pun poze direct pe site
    Last edited by cerna; 17th February 2008 at 19:46.

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    American Samoa
    Posts
    696
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merge si cu susan...eu ma gandeam sa-i fac in "opt"

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..... Milky Way Galaxy
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yo3gjc View Post
    Vegas...de mult n-am mai ras cu asa pofta, ce misto ar fi la un moment dat sa ne strangem toti la o BR...ar iesi un chef pe cinste...din pacat distanta ne omoara btw...soacra...un amic de-al meu ii zicea "bigudioasa" ). Multzam la patrunjel pentru info...btw cine vrea seminte de leusteam sa dea de veste ca am un stoc generos
    ................pai daca ai un stoc asa generos,ia trimite`mi si mie(sper sa nu contina virusii,...de la stiinta asta asa evoluata). Sper ca nu`mi trimiti un sac intreg pt. ca nu detin atita suprafata agricola , backyardul meu are 40 ft.lungime/ 30 ft latime asa ca trebuie sa faci o socoteala cam cite seminte de leustean intra pe jumatate din aceasta suprafata.......pt. ca pe cealalta jumatate vreau sa pun seminte de "mac" (...sint sigur ca lu soacra o sa`i` placa florile de mac )........
    Pub Member / Supporter

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..... Milky Way Galaxy
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cerna View Post
    iata si primele rezultate! nam gasit mac prin propiere dar sunt super buni si cu susan.


    http://www.megaupload.com/?d=9Z9J1NI5



    cum se face sa pun poze direct pe site
    .........Cerna,.......sint facuti de tine? sau de soacra ta?
    Pub Member / Supporter

  15. #15
    Bătrîn fără minte Expert
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Calare pe măgar
    Posts
    1,554
    Posts Thanks / Likes

    Default

    iara inghit in sec !
    am o cucoana care zice ca imi face coca de covrigi mari crispi la exterior si moi la mijloc dar vrea in cuptor special cu samota incins foarte tare
    zice ca se baga covrigi numai foarete putin timp in cuptor ca sa nu se intareasca miezu asta ar fi secretu ca sa iasa pufosi
    ce sa fac ma apuc sa fac cuptoru cu samota ca sa nu se lipeasca covrigi
    tare rau scriu romineste in curind o sami dea careva peste cu un covrig


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top